ارتباط استرس و اشتها

محققین انستیتو (HBI) از دانشکده ی پزشکی Calgary مکانیزیم تأثیر استرس بر افزایش میل به غذا را کشف کردند. نتایج این تحقیق به صورت آنلاین در مجله ی Neuron انتشار یافت.

 به طور طبیعی مغز با تولید نوروترانسمیتورهایی (مواد شیمیایی که در مغز مسئول ارتباط سلولها با هم هستند ) که  endocannabinoids نام دارند پیام هایی برای کنترل اشتها می فرستد.

دراین تحقیق ، دانشمندان دریافتند که در زمان کمبود غذا، پاسخی به استرس در مغز بوجود می آید که به طور موقت سبب تغییر ارتباط عملی درمغز می شود. این ارتباط مجدد احتمالاً سبب اختلال در توانایی اندوکانابینوئیدها در تنظیم میل به غذا شده  و می تواند میزان خوردن غذا را افزایش دهد. محققین همچنین دریافتند که با ممانعت از تأثیرات هورمون استرس در مغز، تغییری در مدار عصبی با کمبود غذا ایجاد نخواهد شد.

پرفسور Bains و پرفسور pittman به بررسی سلولهای عصبی (نورونها) در ناحیه ی خاصی از مغز  بنام هیپوتالاموس پرداختند. هیپوتالاموس نقش مهمی در کنترل اشتها و متابولیسم دارد و همچنین به عنوان اولین ناحیه ی مغزی مسئول در پاسخ به استرس شناخته می شود.

پرفسور Bains می گوید: این یافته ها نشان می دهد که چگونه ارتباطات سلولی درمغز ما در عدم حضور غذا تحت شعاع قرار می گیرد. جالب اینکه ، این تغییرات با کمبود نوترنیت ها اتفاق نمی افتد اما از طریق استرس ایجاد شده به دلیل کمبود غذا در مغز ایجاد می شود.

وقتی ما تصمیم می گیریم یک وعده ی غذایی را حذف کنیم ، به نظر می رسد مسیری در مغز فعال می شود که سبب افزایش اشتها می گردد. این واقعیت که فقدان غذا سبب فعال شدن پاسخ استرس درمغز می شود ارتباط بین استرس و چاقی را توضیح می دهد. این نتایج اساس مطالعات تحقیقاتی بعدی برای طراحی درمانهایی به منظور دستکاری میل به غذا خواهد بود. فقدان غذا سبب ایجاد تغییرات شدیدی در ارتباط نورونها با یکدیگر می شود.

منبع: www. Sciencedaily.com